Rakeita satoi, kun tulin tänään töistä kotiin ja ukkonen säesti salamoineen tätä "kesäistä" tunnelmaa. Oli tosi pimeää ja synkkää, onneksi tuo myräkkä ei kestänyt tuntitolkulla. Kaivelin kaapista sämpylätarvikkeita ja tein taikinan kohoamaan. Se kohosikin kauan, en uskaltanut laittaa uunia päälle, ennenkuin ukkonen loppui.

Kaura & juustosämpylöihin laitoin 2½ dl maitoa, puolikkaan hiivan, suolaa, lusikallisen hunajaa, 1½ dl kauraryynejä, 2½ dl vehnäjauhoja ja 1 dl juustoraastetta. Paistoin sämpylöitä 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

                     1679072.jpg

Kyllä leipää, sämpylöitä, piirakoita kannattaa tehdä itse, silloin tietää mitä syö ja tuleehan se paljon halvemmaksi. Ruoka kallistuu kaikenaikaa, olen päättänyt aloittaa taas leivänleipomisen.