Juhlat on juhlittu todella kauniissa aurinkoisessa säässä - nyt on kotipäivä. Ihania tunnelmia, keskusteluja ja tarjoiluja oli eilisissä juhlissa ja sain onneksi oman synttärisankarini kiinni myös.

Tänään olen ollut puutarhurina ja hoidellut pikkuista puutarhaani. Ostin Hakaniemen torilta kotimaisen tomaattiamppelin, hinta oli 12 euroa. Aion pitää kirjaa ja lasken paljonko tomaatteja saan 12 eurolla. Raakileita on jo paljon, milloinkahan kypsyy ensimmäinen tomaatti. Hyviä ne olivat ainakin viime kesänä.

                 1601141.jpg

Sain Leenalta lipstikkakeiton reseptin, muuttelin sitä vähän ja tässä se on. Litra vettä, 1 dl lipstikanlehtiä, pieni sipuli, 3 valkosipulinkynttä ja valkosipulinvarsia - keitin niitä tunnin verran. Sitten hienonnin seoksen ja lisäsin siihen 2 rkl vehnäjauhoja, 1dl kevyt kermaa ja 1 paketin valkosipulilla maustettua kevyt tuorejuustoa.

                1605746.jpg

Eikö olekkin kauniin väristä, laitoin nokareen tuorejuustoa ja oreganonlehtiä keskelle. Hyvälle maistui ruisleivän kanssa!

               1605750.jpg

Kävin eilen ostamassa Kaupungin kasvitieteellisestä puutarhasta 2 viiniköynnöstä. Minua neuvottiin ostamaan Törmäviinin köynnöksiä ja ne maksoivat vain 8 euroa kappale. Nyt olen onnellinen "viininviljelijä" ja odotan innolla näiden pikkuisten taimien kasvamista. Mielenkiintoista on nähdä milloin tulevat ensimmäiset rypäleet ja mille ne maistuvat? Puutarhurin hommat rentouttavat ja auttavat unohtamaan työasiat.