Taivas on välillä pilvinen ja synkkä, mutta juuri nyt kaunis auringonpaiste valaisee maiseman. Lomalaisella on aikaa kuunnella radiota ja lukea lehtiä, se on ruhtinaallista. 

Radiossa on puhuttu paljon opettajien lomauttamisesta kesäksi. Työttömyysrahoja ei saa automaattisesti, joten lomautettu opettaja kituuttelee alkukesän. Moni kertoo häpeävänsä tuen hakemisista, enkä sitä ihmettele. Milloin ja miten tämä ongelma saataisiin ratkaistua, esim äitiysloman sijaisena oleva opettaja joutuu kesäksi työttömäksi. Suomella ei ole varaa menettää yhtään pätevää ammattilaista, ei opettajia eikä hoitajia. Arvaappa paljonko suomalaisia nuoria naisia, ammattilaisia on paennut ulkomaille paremman palkan ja pysyvän työsuhteen perässä? Tällä hetkellä 3350 suomalaista sairaanhoitajaa on ulkomailla töissä ja jos lasketaan mukaan  kaikki tehyläiset hoitoalan ammattilaiset luku on jo yli 6500. Tähän päälle vielä kaikki päiväkodeissa ja kouluissa toimivat opettajat, niin luku on huima. Osa palaisi takaisin miellään ja osa tietenkin avioituu ja perheen perustamisen jälkeen jää pysyvästi ulkomaille. Missä mättää - työvoimasta on pula, mutta matalapalkkaisten työntekijöiden asioista ei kukaan ole kiinnostunut?? Tämä on yksi asia, josta aion pitää puhetta vaalikentillä ja sitten valtuustossa, jos sinne pääsen.

Jatkokertomus kädestä - olin ortopedillä ja hän antoi lähetteen magneettikuvaukseen ja sitten alkaa miettiminen missä leikkaus tehdään. Olkapäässä on revennyt joku kalvokin, aina löytyy lisää vaivoja, mutta leikkauksen jälkeen käteni on kunnossa. Nyt pidän käteni levossa, jottei tulee lisää vahinkoja ja kivun pidän loitolla lääkkeillä ja voiteilla.

            1709899.jpg

Kesäinen ikkunaverho, se on ulkopuolella ja sitä ei tarvitse pyykätä? No se on tietenkin villiviini.