Minkä ihmeen takia? Eikö ole päivänselvää, että liikunta lisää terveyttä, hyvää oloa ja edistää varmasti myös oppimista.

 

Muistelen omia kouluaikojani, koulumatka käveltiin tai hiihdettiin, matkaa kouluun oli n. 2 kilometriä. Talvisin liikuntatunnilla hiihdimme yli 10 km matkoja – siihen meni monta tuntia. Kesällä oli toisenlaiset hommat, liikuntaa oli varmasti enemmän kuin tänä päivänä. Nykyään ei aina ole mahdollisuuksia hiihtämiseen lumen vähyyden takia, mutta miten olisi yleisurheilu, pallopelit, voimistelu, uiminen yms.

Miksi liikuntatunneista on nipistetty? Lisää liikuntaa ja ulkoilua lasten ja nuorten elämään. Mitähän tästä asiasta miettivät liikunnanopettajat?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tässä päivän surullinen uutinen:

Suomi ei ole yksin pohtiessaan nuorten huonoa kuntoa. Liikunnanopetuksen tuntimääriä on supistettu tällä vuosikymmenellä kaikissa maanosissa. Aihe on ollut esillä koululiikunnan maailmankongressissa Heinolassa. EU-maissa liikuntaa opetetaan keskimäärin runsaat puolitoista tuntia viikossa, kun tavoitteena pidetään kolmea tuntia. Brittiprofessori Ken Hardman sanoi kongressissa, että toive liikalihavuuden selättämisestä ja hyvien elintapojen edistämisestä on yhä kauempana todellisuudesta.