Tämän päivän surullisin uutinen kotimaassa on se, että jopa neljäsosa peruskoulun yläastetta käyvistä pojista on ollut mukana tappelussa tai kokenut uhkailua. Asiaa on tutkinut Stakes ja uutinen on peräisin Stakesin tuoreesta kouluterveyskyselystä. Koulukiusaaminen on yleistynyt erityisesti peruskoulussa olevien poikien keskuudessa. Heistä joka kymmenes kertoi joutuvansa kiusatuksi vähintään kerran viikossa. Tyttöjen kiusaaminen ja joutuminen väkivallan kohteeksi on vähän vähäisempää. Pahinta asiassa on se, että vaikka kiusaaminen on yleistynyt, kolme tapausta neljästä jää koulun henkilökunnalta huomaamatta.

 

Miten se on mahdollista? Jokainen joka näkee väkivaltaa ja kiusaamista on velvollinen ilmoittamaan asiasta eteenpäin. Väkivallan kohteena oleva kiusattu lapsi/nuori ei pysty keskittymään koulunkäyntiin. Miten onnistuisi kouluissa väkivallaton arki? Siinä on haastetta sekä perheille että kouluille!!

 

Tämän päivän iloinen asia oli se kun tapasin ystäviä kahvilassa, keskustelimme tulevista kuntavaaleista. On aina yhtä ihanaa päästä keskustelemaan ystävien kanssa, sain hyviä eväitä vaalikampanjaani varten. Tänään tässä seurueessa suurinpiirtein kaikki olivat vieraita toisilleen, se ei ollut esteenä vilkkaalle keskustelulle. Minulla  heihin kaikkiin on erityinen suhde, kiitoksia teille arvon daamit, ihanaa kun olette olemassa.