Ihmeellinen on tämän kesän sää ollut. Olisin lähtenyt kävelylle jo ennen aamukahvia, mutta harmaa sää ei houkutellut ulos. Liikunta on hyväksi kaikille, kaipaan happea ja ulkoilua sisätiloissa vietettyjen viikkojen jälkeen. Satutin oikean olkapääni työmatkalla alkukesästä ja jo hoitoon pääsyn kanssa oli ongelmia. Kesäloma jäi pitämättä!

 

Lopulta sain kuitenkin tietää mitä olkapäässä oli tapahtunut ja sain ortopediltä lähetteen fysioterapiaan. Vajaa viikko sitten tuli vastaus, päätös oli kielteinen ja se tuntuu tosi epäoikeudenmukaiselta. Olen ihmeissäni, miten tämmöinen päätös voidaan tehdä potilasta näkemättä ja olihan heillä ammattilaisen lausunnot vammoista. Mielivaltaista toimintaa, enkä taida olla ainut? Nyt täytyisi jaksaa taistella vakuutusyhtiötä vastaan, ei kuukausien taistelu apua kädelle tuo ja miksi se on potilaan tehtävä?  Jotta oikea olkapääni paranisi työkuntoon, apua on saatava heti.
Vakuutusyhtiön toiminta on mielivaltaista ja siihen on puututtava vaikka jollain säädöksellä. Tiukoilla olevat kunnat maksavat viulut ja sainkin työterveydestä lähetteen yksityiselle fysioterapeutille, hoitoa 3 kertaa, ortopedin mielestä tarvitsen tehokasta hoitoa 10 kertaa. Vakuutusyhtiö maksaa palkkani ja sitä kauemmin maksaa mitä kauemmin sairastan. Hölmöläisten hommaa, kaikkien etu olisi pikainen paraneminen. Huumorintajua ja positiivisuutta tämä vaatii, olkapään vamma herättelee öisin ja silloin ei auta muu kuin nousta ylös hoitamaan lääkkeillä kättä ja aina on pino luettavaa vieressä, yöt kuluvat lukiessa paremmin.  

 

Sairasloma jatkuu, olen saanut tutuilta jumppa ym ohjeita, jotta voin itse vaikuttaa käteni kuntoutumiseen. Lämpimät kiitokset kaikille neuvoista ja avusta, tämä kokemuksen myötä olen nähnyt miten homma toimii ja mikä tökkii terveyspalveluissa?