Tänään se sitten vihdoin onnistui, olin ensimmäistä kertaa sauvakävelyllä. Monta kuukautta uudet sauvat ovat odotelleet reissulle pääsyä. Aurinko paistoi aamulla kauniisti ja ruska hehkui puissa - oli pakko päästä ulos liikkumaan ja haukkaamaan happea. Aamukahvin jälkeen sauvat asennettiin oikean mittaisiksi ja lähdin reilun puolen tunnin reissulle. Täällä on luontoa missä liikkua ja kävelytiellä tuli tuttujakin vastaan.

Mietin, että onko kävelytyylini oikea, ovatko sauvat oikean mittaiset? Oikea olkapää kyllä tykkäsi reissusta, kävellessä tuli hyviä venytyksiä taaksepäin, eikä olkapää vihoitellut. Naureskelin eilen, etten voi tanssia kansantansseja, sillä en saa oikeaa kättäni rennosti vyötärölle - kuten kansantansseissa naisilla yleensä on. Oikean käden liikkeet taaksepäin eivät onnistu hyvin, se on pahin ongelma nyt. Tiistaina menen taas fysikaaliseen hoitoon ja tätävaivaa yritetään korjata sielläkin. Olen myös vähentänyt lääkkeiden käyttöä, kun noista vahvoista kipulääkkeistä tuli sivuvaikutuksia. Käytän öisin kipuapoistavia salvoja ja mietoa kipulääkettä. 1.10.08 palaan töihin, mutta varovaisesti täytyy ottaa. Fysioterapeutti sanoi, että hauislihas on yhdellä "säikeellä" kiinni, toinen on poikki ja korjutuu joskus? Nyt ei kannatta kaatua, silllä silloin hauislihas irtoaa ja tulee kipparikalle... olen varovainen ja rauhallinen liikkeissäni.

Kiitokset Leena vielä kerran sauvoista, kuntoilu alkoi tänään ja jatkuu huomenna. Hyvää kuntoa tarvitsen vaalikentällä ja pian vaalityö onkin kuumimmillaan, ennakkoäänestys on 15.10 -21.10 ja varsinainen äänestyspäivä sunnuntaina 26.10.2008.