kerrottiin uutisissa ja mitähän se pitää sisällään. Jokaisella on omat unelmansa - olivatpa tulot minkälaiset tahansa. Silloin, kun tulot ovat riittävät, hyvä palkka ei ole tärkein asia, joka saa keski-ikäisen naisen viihtymään työssään. Sen sijaan hyvä työilmapiiri, mielekkäät työtehtävä ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ovat erittäin tärkeitä 40–60-vuotiaille naisille. Näin se on, jos työolot ovat hyvät, niin se on paljon se. Hyvä palkka on työssä viihtymisen kannalta vasta sijalla kuusi. Palkkaa ennen tulevat vielä riittävän haastava työ ja hyvä esimies-alaissuhde. Terveys ja perhe ovat naisten hyvän elämän tärkeimmät asiat.

 

Naisten elämänlaatututkimuksen mukaan joka neljäs 40–60-vuotias suomalaisnainen arvioi elävänsä lähes unelmaelämää. Näin ajattelevat monet yrittäjät, johtajat ja ylemmät toimihenkilöt. Sen sijaan noin joka seitsemäs nainen ei ole tyytyväinen elämäänsä.

 

Näistä perheistä, matalapalkkaisista naisista,  puhuttiin eilisessä seminaarissa. Vähävaraisten ihmisten elämä on kaikkein tiukinta silloin kun lapset ovat pieniä. Elämä yleensä helpottuu, kun vanhenee – jos pysyy terveenä.  Mutta minkälaista unelmaelämää viettävät tulevina vuosina pientä palkkaa saaneet matalapalkkaiset naiset?