Syksyn tuulet puhaltavat, ei haittaa, sillä suurimmalla osalla suomalaisista on avain omaan kotiin? Kotona ei palele, saa käpertyä lämpimään sohvannurkkaan - on oma rauha.

Osa ihmisistä on pudonnut oravanpyörästä. Heillä kaikilla on siihen joku syy. Ulkona, ensisuojissa, asuntoloissa, laitoksissa ja yömajoissa majailevista asunnottomista on pidettävä huolta ja heille on tarjottava mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Asuminen on kallista, kaikilla ei ole varaa välitysmaksuihin, takuuvuokriin tai perusvuokraan. Asunnon ostaminen ei ole kaikille mahdollista.

Asunnottomuus on suurempi häpeä naiselle kuin miehelle. Miten voi käydä työssä, huolehtia lapsista? Erityisesti nuoret äidit lapsineen tarvitsevat ohjausta ja tukea. Sosiaali- ja terveyspalveluiden rooli syrjäytymisriskin ennaltaehkäisijänä on tärkeä. Moniammatillisella yhteistyöllä verkkoa tulee entisestään tiivistää, ettei kukaan pääse putoamaan. Lapsen perusturvallisuus järkkyy ainaisista muutoista, irrallisuudesta, kodittomuudesta. Tuttu turvallinen kotiympäristö ja kaverit jäävät, on löydettävä paikka uudessa päiväkodissa/ koulussa. Lapsi joutuu kantamaan suurta häpeän taakkaa, kun ei ole kotia minne kutsua kavereita viettämään vaikkapa syntymäpäiväjuhlia. Hän ja hänen perheensä ovat erilaisia, syrjäytymisuhka kasvaa ja aiheuttaa kalliin laskun tulevaisuudessa.

Lahjoitusvaatteita otetaan vastaan os.Vaasankatu 5, joka päiväsaikaan toimii Arskan pesulana ja Kohtaamispaikkana ja yöaikaan yökahvila Kalkkerssina. Vaatteita jaetaan jatkuvasti eteenpäin, joten tarvetta vaatteille on.Naisten vaatteita otetetaan  vastaan myös, mutta suurin osa  kävijöistä on miehiä. Nämä tiedot antoi Hanna Piirainen, järjestösihteeri, Vailla vakinaista asuntoa ry. Hanna kiitteli jo etukäteen mahdollisista lahjoituksista.
Tämä on Helsingin Sos.Dem. Naisyhdistyksen HAASTE sinulle!