HERÄTYS - nyt on aika ottaa vastuu lasten ja nuorten hyvinvoinnista, siitä me aikuiset olemme vastuussa, etenkin virkamiehet ja poliitikot. Lapset ja nuoret ovat peloissaan ja kauhuissaan, kauhu -uutiset tulevat olohuoneisiin ilta illan jälkeen.

Uutisissa kerrottiin, että kouluissa joka kuudes tyttö on kokenut väkivaltaa ja pojista joka kolmas kertoo kokeneensa väkivaltaa. Mihin olemme menossa? Minusta ei kannata mainostaa juhlapuheissa Suomen hienoja Pisa- tuloksia, mitä väliä niistä on jos koululaisten elämä on turvatonta. Ei ole kuraattoreita eikä terveydenhoitajia kuuntelemassa lasten murheita. Se on väärin, että oppilaat ja opettajat joutuvat pelkäämään henkensä puolesta koulussa, peloissaan oleva lapsi ei pysty keskittymään opiskeluun.

Nuoret kärsivät mielenterveysongelmista, eikä se ole mikään ihme- turvattomuus ei lisää hyvinvointia. Mielenterveyspalveluihin tarvitaan lisäsatsauksia ja nuorten hätään täytyy vastata heti. Minkälaisia parannuksia ja satsauksia lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi tehdään, sitä seuraan tarkasti. Olisiko tiukennetulla aselailla vältetty Kauhajoen onnettomuus?