Ei tullut vieläkään postia vakuutusyhtiöstä? Satutin oikean olkapääni työmatkalla kesäkuun alussa. Kävin lääkärissä, ei sairaslomaa. Särky jatkui ja öinen kipu piti hereillä. Oli pakko mennä uudelleen kuukauden kuluttua työterveyslääkärille, sitten oli vuorossa ortopedi. Senjälkeen alkoi kirjeenvaihto vakuutusyhtiön kanssa, tämä on nimittäin työtapaturma. Vakuutusyhtiössä mietittiin useita viikkoja täytyykö olkapää kuvata? Lopulta sain heinäkuun puolessa välissä luvan mennä magneettikuvauksiin ja niin selvisivät olkapään vakavat vammat. Oikean käden olkapäästä oli revennyt kiertäjäkalvo, jänne oli säikeittäin irti ja hauislihaksessa oli repeämä. Ortopedi, todellinen ammattilainen, määräsi 10 kerrran fysioterapiasatsin. Vakuutusyhtiöön lähetin anomuksen asiasta, sieltä täytyy nimittäin saada maksumääräys kun tämä on työtapaturma. Vastausta ei ole kuulunut, en tiedä saanko sitä kautta rahat fysioterapiaan?

Kunnilla on 4000 työpaikkaa täyttämättä ja enpä ihmettele sitä. En varmasti ole ainoa, joka tämmöisen kohtelun on saanut ja kuinka moni lienee suorastaan työkyvytön, kun ei ole päässyt kuntoutukseen. Ihmettelenkin, eikö kannattaisi aloittaa kuntoutus heti, silloin minäkin olisin päässyt kivuista eroon jo aikoja sitten ja olisin työkuntoinen. Mieluummin näköjään pidetään sairaslomalla kuin maksetaan kuntoutus, eihän siinä ole mitään järkeä. Miksi maksaa vakuutusmaksuja? 

Olkapään hoitaminen ja kuntoutus on mennyt täysin poskelleen - olen ollut sairaslomalla 2.7 alkaen ja olen edelleen. Työterveyden kautta sain nyt syyskuussa luvan mennä fysioterapiaan, kaupunki maksaa sen mikä kuuluisi vakuutusyhtiölle!! Sainkin hyvän terapeutin ja hän sanoi, että tuotapikaa olkapääni olisi ollut "jäätynyt" olkapää. Tänään olin toisen kerran hoidossa ja olen ahkerasti jumpannut joka aamu, haluan saada käteni kuntoon.

Jonoja riittää: lääkäriin, päivähoitopaikkaan, leikkaukseen jne. Mikä palveluita sinun mielestäsi on parannettava sosiaali- ja terveyspalveluissa?