Olin nyt illalla vammaisneuvoston ja paikallisten vammaisjärjestöjen järjestämässä poliitikkojen paneelissa demareiden edustajana. Kuntavaalit ovat tulossa ja siksi paneeli oli järjestetty. Suuri kiitos ystäväni Leena avusta ja tuesta, puhuimme kuljetuspalveluista, henkilökohtaisista avustajista, omaishoitajista, pienistä eläkkeistä - oikein arvasit. Liian paljon on ongelmia käytännön arjessa, paperilla suunnitelmat näyttävät niin kauniilta. Se, joka ei arkea näe, ei tiedä mitä elämä vammaisena on. Miksi muuten yli 65 v menettävät oikeutensa kuntoutukseen?

Sain tänään TANE:n (tasa-arvoasiain neuvottelukunnan) vaalikirjeen, jossa käsitellään kunta-asioita tasa-arvon näkökulmasta. Suurin epätasa-arvo kohdistuu mielestäni vammaisiin. Ajatellaanpa vaikka esteetöntä liikkumista ja asumista, avustajaa ja ylipäänsä kaikkea mitä arjessa tapahtuu. Opin tänään paljon uutta, kuulin tarinoita arjesta ja kysymykset olivat hyviä.

Entä sitten palkka, samanarvoisesta työstä sama palkka? Kunnat ovat suuria työnantajia ja niiden työntekijöistä suuri enemmistö, 78 %, on naisia. Kunnissa naisten ja miesten työalat ovat kuitenkin hyvin eriytyneet: naiset ovat opetus-, toimisto- ja hoiva-alan tehtävissä ja miehet huolehtivat teknisestä puolesta. Naisvaltaiset alat ovat keskimäärin heikommin palkattuja kuin miesvaltaiset. Keskeinen väline samapalkkaisuuden edistämiseksi on tasa-arvosuunnitelma. Llisää osoitteessa
www.tasa-arvovaalit.fi

ps. kannattaa äänestää hyviä naisia valtuustoon päätöksiä tekemään!!