Tämä on taas se tiistai, jolloin oli ympäristölautakunta. Töiden jälkeen sinne kipitin ja niin olen tehnyt jo kaksi valtuustokautta. Pian on siis 8- vuotta täynnä tätä luottamushommaa. Saapas nähdä heltiääkö joku luottamustoimi ensi valtuustokaudelle?

 

Listalla oli taas monenmoisia asioita, mutta yksi asia jäi pyörimään mieleen. Se on roskaaminen, sillä mikään ei ole niin ärsyttävää kun maahan levitetyt roskat. Roskien keräämisestä on vastuussa liian moni taho ja siksipä se ei toimi kunnolla. Lisäksi katualueiden jätehuolto, jäteastioiden määrä ja tyhjennysvälit täytyy mitoittaa toimiviksi.

Jos jätehuollossa olisi yksi vastuullinen, se parantaisi varmasti ympäristöntilaa ja viihtyisyyttä. Liian pienistä roskiksista roskat leviävät lintujenkin mukana ympäri maastoa.

 

Miksi meillä ei ole käytössä suuria, suljettuja roskiksia? Miksi ihmiset heittelevät roskat maahan? Jätelain mukaan roskaantumista valvoo kunnan ympäristösuojeluviranomainen – siihen tarvittaisiin iso joukko porukkaa. Haastan sinut talkoisiin, ei roskata rakasta kotikaupunkiamme!