Maahanmuuttajien tiedonsaanti paranee kun Infopankki-verkkopalvelua lähtevät Helsingin lisäksi nyt myös Espoo, Vantaa ja Kauniainen rahoittamaan. Nykyistä 15 kielen valikoimaa on tarkoitus lisätä ja sivuille aiotaan rakentaa erillinen pääkaupunkiseutuosio, josta maahan-muuttajat saavat tietoa eri kuntien palveluista. Infopankin kehittämisellä vastataan monikielisten verkkopalveluiden kasvavaan tarpeeseen. Maahanmuuttajien määrän huomattava kasvu lisää tuntuvasti kotouttamista tukevan tiedon tarvetta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Uusina rahoittajina Infopankissa ovat mukana valtiosektorin toimijoista työ- ja elinkeinoministeriö ja Kela sekä kuntasektorista Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Jo mukana olleet sisäasiainministeriö ja opetusministeriö sekä Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Kajaani ja Rovaniemi jatkavat osallistumista laajennetuin rahoitusosuuksin. Valtionvarainministeriöltä Infopankki hakee valtionavustuksia palvelun kehittämisen rahoittamiseksi.

 

Infopankki.fi -verkkopalvelu tiedottaa suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen palveluista 15 kielellä. Monikielisenä tiedonlähteenä Infopankki tukee tehokkaasti maahanmuuttajien kotoutumista ja viranomaisten asiakastyötä maahanmuuttajien kanssa.

Viime vuonna Euroopan Komission laatuleiman saaneella verkkopalvelulla on kuukausittain noin 50 000 käyttäjää. Määrä on huomattava, sillä Suomen asukkaista ulkomaalaistaustaisia on tällä hetkellä 130 000.

Infopankki.fi, Kulttuuriasiainkeskus