Lomautuksista ja irtisanomisista on tullut jokapäiväistä arkea. SAK:n keräämien tietojen mukaan tänä vuonna on ehditty ilmoittaa jo noin 9 000 työntekijän lomautuksesta tai lomautusuhasta. Huomenna on taas uusia lukuja tiedossa.

Kun otetaan mukaan näiden 9000 työntekijän perheet, puolisot ja lapset, niin luku on hurja. Lomautus ja irtisanominen koskettavat koko perhettä ja heilauttaa arjen turvallisuutta todella pahasti. Jos perheellä on lainoja, miten arjesta selviää? Murheellista on meno tällä hetkellä ja pelonilmapiiri hiipii suomalaisiin koteihin. Minkälaisia elvytystoimia ollaan tekemässä kunnissa? Miten valtio vastaa huutoon, miten tästä lamasta selvitään?Viimeisen laman jäljiltä ei ole vielä saatu peruspalveluita kuntoon kaikissa kunnissa ja lisäksi nyt on todellinen pula työntekijöistä mm. sosiaali- ja terveystoimessa.

Miten uudet valtuutetut hoitavat kuntalaisten asioita? Mitä tuli vaalien alla luvattua, se kannattaa pitää mielessä päätöksiä tehdessä! Miten tähän haasteeseen vastaa valtion sosiaaliturvauudistus - mitä Sata- komitean salaisissa kansioissa lukee? Työn tavoitteena on ollut mm. työn kannustavuuden parantaminen ja köyhyyden vähentäminen. Eli nyt odottelen sosiaaliturvauudistusta ja sen mukanaan tuomia uudistuksia - pikkuisen peloissani!!

Lisää tietoa saat tästä Naisyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa 2.2.09 klo 17-19 Eduskunnassa. Ilmoittautuminen minulle 26.1. mennessä.