Viime tiistaina ympäristölautakunnassa puhuttiin liki tunti villikanien kohtalosta ja pöydälle asia jäi. Ovatko villikanit rauhoitettuja vai riistaa? Siitä jatketaan reilun parin viikon päästä.

Miksi ihmiset ovat päästäneet lemmikkinsä ulos? Jos et jaksa huolehtia lemmikistä, älä ota lemmikkiä. Villikaneja ei myöskään kannata ruokkia, niillä ei näytä olevan ”allergioita” – kaikki kelpaa. Hirmuiset vahingot ovat nämä suloiset puput saaneet aikaan, satoja tuhansia euroja on kadonnut pupujen suihin. Uusien puiden ja pensaiden istuttaminen, suojaaminen, maksaa ja aina ei edes löydy vastaavia kun arvokkaat vanhat kasvit kuolevat. Mitä vaikutuksia maahan kaivetuilla tunneleilla on rakennuksille. Milloin ensimmäinen talo vajoaa villikanien ansioista? Toivottavasti näin ei käy!

Eilen olikin mielenkiintoinen juttu lehdessä, huippuammattilainen ja arvostettu keittiömestari  pitää citykanin makua maukkaana ja tarjoaisi citykania pataruokana. Villikani juoksee kaupungilla, mutta mistä esimerkiksi kalat tulevat? ”Siellä niitä kassikaloja kasvatetaan ydinvoimaloitten lauhdevesissä,” keittiömestari sanoo ja näinhän se on.

Eli siirtyykö villikani pataan ja herkuttelijoiden herkuksi. Maailmalla pupupaisti löytyy ruokalistalta. Minulta puput jäävät syömättä – en ole liharuuan ystävä. Hyvää pääsiäistäJ