Mistä on Irman kesäloma tehty? Kesälomani on tehty perheen kanssa olemisesta, ystävien tapaamisesta, keittiöremontista, wc:n remontista, puutarhanhoidosta, mustikka- ja raparperipiirakoiden leipomisesta, Porvoon reissusta, saunomisesta, kirjojen lukemisesta, elokuvien katselusta, musiikin kuuntelusta jne.

On ollut todella mukava ja hyvä loma, olen tehnyt ruumiillista työtä ja toiminut erilaisten ammattilaisten apurina. Tässä työssä on jälki näkynyt heti ja kuntokin on varmasti noussut. Nyt on menossa varastojen tarkastus/siivous ja kaikki ylimääräinen lähtee kiertoon. Toisen roska on toisen aarre, näinhän se on. Vielä on viikko lomaa jäljellä, työ on unohtunut tyystin ja sehän on sen merkki, että loma on tehnyt tehtävänsä. Ensi viikolla aion säilöä marjoja talvea varten ja nauttia kesästä, luvattiinhan aurinkoakin ensi viikolle.

Leivoin aamulla mustikkapiirakan ja se maistuu varmasti hyvälle kahvin kanssa. Kahvihammasta kolottaa, sillä muutama tunti meni ulkovarastossa touhutessa.  Nyt on siestan aika......