Hoitajan kiitos seisoo kuolinilmoituksessa!!
Tämä Hesarin otsikko pysähdytti tänä aamuna, tähänkö on tultu?
Lehden tarina on Myllypuron sairaalasta, tuttu paikka minulle. Vuosia sitten siellä oli hoidossa sukulaiseni, vierailin siellä usein. Kävimme päiväkodin lasten kanssa laulamassa Myllypuron sairaalan asukkaille ja kyyneleet silmissä vanhukset kuuntelivat lasten kaunista laulua.
 
Helsinki haluaa vähentää pitkäaikaissairaanhoitoa, mitä siitä seuraa arjessa? Viimeisten seitsemän vuoden aikana pitkäaikaissairaansijoja on vähennetty noin 300:lla. Tänä vuonna niitä vähennetään 50:llä. Vanhusten määrä lisääntyy ja paikkoja vähennetään – miten tämmöiseen päätökseen on tultu?
 
Helsingissä pitkäaikaishoidossa on 1165 potilasta, suurin osa vanhuksia. Hoitoon on 70 potilaan jono ja sen huomasin kun läheinen vanhus tarvitsi sairaalahoitoa kesällä ja nyt syksyllä. Liian nopeasti hänet kotiutettiin ja niinpä hän teki yhteensä viisi reissua sairaalaan…
 
Lehdessä osastonhoitaja kertoo, että hänen osastollaan on 45 potilasta, heistä yksi pystyy kävelemään apuvälineen kanssa. Kiitokset tämä osastonhoitaja lukee mielipideosastoilta ja pienellä tekstillä kuolinilmoituksen alareunasta!!
Nyt on Lapsen Oikeuksien 20v. juhlavuosi. Milloin vanhuksilla on oikeus ihmisarvoiseen vanhuuteen ja työntekijöillä mahdollisuus tehdä työnsä hyvin.
Vanhustensuojelu on nostettava keskusteluun!