Työviikko oli kiireinen, sää tuulinen, myrskyinen ja sateinen. Torstaina 8.10 aurinko paistoi onneksi aamulla kauniisti, olin työporukan kanssa Paasitornissa aamupäivän kokoustamassa. Pääsimme työn jälkeen Paasitornin torniin katselemaan aurinkoista Helsinkiä, otin tietysti kuvia ja tässä ne näytille.
  
Kaunis näkymä torninikkunasta.....
 
 
Näkymä Kallion kirkolle päin...
 
 
Kauniita kattoja ja keskikaupungin maisemia....
 
Siltasaaressa olevan komean graniittilinnan, nykyisen kokous- ja kongressikeskus Paasitornin, suunnitteli arkkitehti Karl Lindahl, ja se valmistui 1908. Talo on mielestäni tosi kaunis ja se on entisöity hienosti.
 
"Paasitornin jykevä julkisivu on tehty talon paikalla olleesta kalliosta hakatuista kivistä, joita työmiesten ehdotuksesta kaukonäköisesti varastoitiin myös tulevaa, vuonna 1925 valmistunutta lisärakennusta varten. Louhitusta graniitista riitti materiaalia myös talon viereisen rantakadun kiveämiseen.  Vuonna 1908 valmistunut Paasitornin vanhin osa on tyyliltään myöhäisjugendia. Talon julkisivua, pääportaikkoa ja Juhlasalia koristavat taidokkaat käsityöammattitaituruuteen viittaavat työkaluaiheet. Suomen kansalaissodassa 1918 työväentaloa pommitettiin raskaasti, minkä seurauksena mm. talon torni ja Juhlasali jouduttiin rakentamaan uudelleen"… lue lisää täältä!