Itsenäisyyspäivä on valjennut, ei paista eikä sada ja lämpöä on n. 3 astetta. Laitoin ulkovalot paikoilleen, sisällä loistavat suloiset, valkoiset tähdet ikkunoissa. Illalla vielä kynttilät ikkunoille ja linnoittaudun teeveen ääreen katsomaan linnanjuhlia.

Eilen illalla olin Itsenäisyyspäivän aaton tansseissa talolla - eli Paasitornissa. Kansanedustaja Jacob Södermanin puhe oli hyvä ja hän sai raikuvat ablodit. Tämän päivän Hesarissa puhetta kommentoitiin. Tansseissa oli kaksi loistavaa bändiä, musiikista vastasivat Pentti Lasasen Swing-orkesteri ja Tumppi Varonen & Yötyöväenorkesteri. Lattia oli liukas ja olipa mukavaa tanssia pitkästä aikaa. Tuli mieleen lapsuus ja Jormuan Tarmon lava, siellä olen tanssitaitoni hankkinut. Isi oli ao lavatoimikunnan puheenjohtaja ja innokas tanssija. 

Tänään on juhlapäivä ja ajattelin ilahduttaa murua hyvällä ruualla. Tarjolla on uunilohta, perunoita ja hyvää saattia. Uunilohen kuorrutan pestolla ja uitan kermassa, jossa on mm. sinihomejuustoa, pikkuisen valkosipulia jne. Siinä lohen vieressä, kermasoossissa, kypsyvät myös perunat. Koko systeemi uuniin, pieneen lämpöön, hitaasti kypsymään ja hyvää on.

Enkeleitä tälle päivälle ja tuleville viikoille....