Demarien ulko- ja turvallisuuspoliittinen ryhmä ehdottaa  naisille omaa ”inttiä”, kerrottiin tänään uutisissa, sosiaalidemokraatit liputtavat sen puolesta, että myös naiset velvoitettaisiin osallistumaan kansalaispalveluun. Sen voisi suorittaa perinteisenä varusmiespalveluna, siviilikriisinhallinnassa tai esimerkiksi ensiapu- tai hoivatehtävissä.

Miten tämä vaikuttaa pienipalkkaisten äitien ja opiskelijoiden eläkkeisiin? Olisiko se pakollinen intti?                                                                                                                        

Niin kauan, kun eläkettä ei kerry äitiydestä ei naisille saisi laittaa lisää pakollisia pätkiä poissa työelämästä. Samalla, kun halutaan lisää lapsia, tämä toimii ihan toiseen suuntaan. Äitiysloma on ja tulee aina olemaan naiselle paljon pidempi kuin mikään isyysloma. Jos lapsia tulee monta, on äiti monta vuotta yhteensä poissa työelämästä ja siihen vielä palvelukset päälle. Mitä tasa-arvoa se on?
Ainakin ensin täytyy naisten eläkkeet saada samalle tasolle miesten kanssa niin, että äitiydestä ei rankaista. Tiedän yhden opiskelijaäidin, jolle tuli kirje, siinä eläkekertymä ja se oli yksi euro ja siitäkin tämä hallitus leikkasi 15 %. Ei hyvältä näytä eikä tunnu.
Kannattaa ensin tutkia tarkkaan tämän ehdotuksen vaikutukset pienipalkkaisten äitien ja opiskelijoiden eläkkeisiin.