Ihana reissu Kreikkaan takana – kuuden päivän ”hääjuhla” retkineen on muistoissa aina. Täytyy se tännekin kirjoittaa iloksi ystäville. Juhlat alkoivat krevati- juhlalla, jossa neitsyet (nykyään on lipsuttu perinteestä ja hommaan kelpaavat myös naimattomat) petasivat hääparin sängyn erityisen kauniilla lakanoilla. Sen jälkeen vieraat heittelivät riisiä, rahaa ja vauvoja sängylle. Tämän jälkeen tarjottiin perinteisesti manteleita ja hunajaa juhlijoille.

Suloinen vauva ruusupedillä ja alla makea herkku, jota syötiin yhteiseltä lautaselta.

 

Sulhasen äiti oli valmistanut perinteisiä, kreikkalaisia, herkkuja, joista nautimme alakerran terassilla leppoisassa tunnelmassa ja säässä.

Seuraavana iltana meille esiteltiin Suomen Instituutti. Sieltä kävelimme, kipusimme portaita, Sissifos- ravintolan kattoterassille. Koko suomalainen seurue osallistui illan viettoon, ruoka oli ihanaa, puhumattakaan ympärillä olevista maisemista.  

Hääpäivänä naiset kävivät kampaajalla, sekä käsi-, että jalkahoidossa. Aikamoinen suhina kävi kauneushoitolassa, kun liki 10 suomalaista naista yritti kertoa, minkälaisen kampauksen haluaa!
 
H-hetki lähestyi, tunnelma tiivistyi ja suomalaiset kuljetettiin autoilla kirkkoon. Kukaan ei eksynyt ja kaikki olivat ajoissa paikalla. Juhlavieraat odottivat morsianta pimenevässä illassa, ulkona, sillä isä "luovutti" tyttärensä kirkon ulkopuolella. Toimitus kesti liki tunnin, oli ihanaa ja liikuttavaa todistaa vihkiminen niin läheltä. Aikamoisen lämmin oli tunnelma ja onneksi saatiin tuuletin helpottamaan tilannetta. Kirkko oli koristeltu kauniisti kukkasilla ja kirkon eteisessä oli kynttilöitä, joista kukin sai antaa haluamansa kolikon viereiseen laatikkoon. Elävät kynttilät valaisivat ja lämmittivät kirkkoa.
 
Toimituksen jälkeen vieraille jaettiin riisiä, kuten Suomessa. Morsiuspari, vanhemmat ja kuparat (bestman ja kaaso) asettuivat riviin ja kättelevät koko kirkkokansan. Käteltyään kukin vieras sai hääkarkit, jotka sai syödä tai säilyttää.
Valokuvia otettiin ja sitten alkoi matka vuorelle, hotellille, hääjuhliin.
 
Hääkarkkeja juhlijoille....
 
 
Hotellissa oli upea vastaanotto, pöydät oli koristeltu ja katettu kauniisti, ruoka oli ihanaa, musiikki siivitti tanssimaan aamuun saakka. Ihana morsiuspari järjesti meille ikimuistoiset juhlat ja uskomatonta, muta totta. Lautasia ei kuitenkaan heitelty, kuten ennen tavernoissa oli tapanaJ
 
Häiden jälkeen lähdimme pikkuisella bussilla kolmen päivän retkelle Peloponnesokseen. Ensimmäinen yö oltiin vuorella, Vitinassa. Tässä suloinen isänpari ja suosittelen paikka lämpimästi..
 
Vitinasta matkattiin pikkuisten kylien läpi Kalamataan.
Kalamatassa ihailtiin sinisen turkoosia merta ja uitiin...
 
Suraavana päivänä Olympian kautta Ateenaan.  
Oli aika palata kotiin.