Radiossa on puhuttu tänään kevätmasennuksesta, se on yleinen tunne jonka moni meistä kokee keväällä. Valo lisääntyy ja herkille ihmisille tulee helposti unihäiriöitä, kun illatkin ovat valoisia.
Kesäaikaan siirtyminen voi vaikuttaa, sopeutumiseen menee aikaa, ennenkuin sisäinen kello on ajassaan. Apua kevätmasennukseen saa säännöllisestä kuntoliikunnasta ja ulkoilusta, ne parantavat olotilaa ja tuovat paremman unen. Aurinkoisina päivinä kannattaa oleskella auringossa aamupäivisin - näin asiantuntija neuvoi radiossa tänään.

Omalla kohdallani tämä kevät on ollut ehkä rankin koko työurani aikana.  Helsingissä tehty päivähoidon johtamisselvitys on vienyt voimia. Selvitys tarkoittaa sitä, että 1.8.07 päiväkoteja yhdistetään ja johtajia tarvitaan n. 100 vähemmän. Ei ole helppoa kertoa ammattilaisille, ettei ole johtajantehtävää tarjolla 1.8.07. Nyt käydään keskusteluja, kiinnostaako paluu perustyöhön lastentarhanopettajaksi - vai mikä olisi toinen vaihtoehto? Tämä kevät tullaan muistamaan pitkään, kyllä tämä on niin suuri ja historiallinen muutos! Voimia toivon kaikille - niin uudelleensijoitettaville kuin meille päivähoitoalueen päälliköille. Kyllä minäkin tunnen väsymystä, joka johtuu osaltaan myös työpaineista. 

Taidanpa ottaa opiksi tuosta radiossa kerrotusta neuvosta, kävelen aamulla töihin ja saan samalla kuntoilua - toivottavasti myös aurinko paistaa aamuisin. Voimia teille kaikille!

Onko huhtikuu kuukausista julmin ja mistä tämmöinen sanonta on kotoisin?
Irma