Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelma vuosille 2008–2011 on syntynyt.

Helsingin kaupunki on halukas vähentämään pitkäaikaisasunnottomuutta. Vähentämisohjelman tavoitteena on pitkäaikaisasunnottomuuden puolittaminen vuoteen 2011 mennessä sekä asunnottomuuden ennaltaehkäiseminen. Nämä ovat erittäin hyviä tavoitteita ja toivon, että niissä myös onnistutaan. Ohjelmassa luvataan yhdistää sekä asuntojen hankinta että riittävien asumisen tukipalvelujen saaminen - kaikilla on oikeus asuntoon ja tarvittavaan tukeen.

 

Oma koti, asunto kuuluu ihmisarvoiseen elämään ja on jokaisen ihmisen perusoikeus. Asunnottomuutta ei tule hyväksyä missään muodossa, usein myös lapset kärsivät vanhempiensa asunnottomuudesta. Ohjelmaan sisältyvien hankkeiden toteuttamiseksi tehdään valtion ja kaupungin välille aiesopimus.

Asuntoloissa asutaan myös, ne täytyy peruskorjata ja niissä asuvia ihmisiä täytyy tukea ja hoitaa. Asia käsitellään ensi viikolla sosiaalilautakunnassa ja siitä päätetään lautakunnan esityksen pohjalta kaupunginhallituksessa. Täytyy seurata, minkälaisia päätöksiä tehdään – luulisi, että kaikille tämä on tärkeä asia.