Tämä on ollut ainutlaatuinen kesä sekä sään, että loman takia. Aurinko ja helteet ovat hemmotelleet lomalaisia Helsingissä ja muuallakin Suomessa.  Nyt taitaa tulla muutos, ainakin pohjoisessa oli pakkasta viime yönä ja luntakin tuli. Täällä aurinko paistaa ja lämmintä on ainakin vielä...

Kesälomasta olen viettänyt liki kolme viikkoa lapsenlapseni kanssa Japanissa, Kiotossa, siskon perheen luona. Parasta oli Japanin sukulaisten tapaaminen ja heihin tutustuminen. Paljon kierreltiin eri kaupungeissa, temppeleissä jne. Meille oli suunniteltu täydellinen ohjelma koko ajaksi. Ihanin temppeleistä oli Kultainen temppeli. Kaupungeista viehättävimpiä olivat Kioto, Nara. Kobe, Kurashiki ja Takamatsu. Elämyksiä olivat saunominen yleisessä saunassa, kylpeminen kylpylässä, vaalihässäkän seuraaminen ja vierailu "Uzu-no-Michissä" jne jne.   Huimasta 45 metrin korkeudesta kurkimme alas meren pyörteisiin ja pikkuisen huippasi, kun sillan yli kulki koko ajan autoja ja me olimme sillan alle rakennetulla käytävällä. Komeat olivat näkymät ja hienoja kuvia saimme.

Lomasää oli kostea ja lämmin, Japanissa oli sadekausi meneillään, mutta se ei haitannut.  Ruoka oli tietysti herkullista ja suosikkejani olivat sushit ja tempura. Niitä täytyy tehdä täällä kotonakin.

Nyt on kivaa katsella kuvia, muistella lomaa ja vähitellen palaudun tähän arkeen. Uudestaan on joskus päästävä siskon luo, ehkä silloin kun kirsikat kukkivat!!

Tässä olen Japanin suurimmalla järvellä, Biwakolla, veneilemässä ja kuumaa oli.

Kiotossa kaupungilla vaeltelemassa siskon kanssa, sisko näkyy ikkunassa.

Narassa teen tuttavuutta pikkuisen bambin kanssa, hyvin meni!