Korkeasti koulutetut suomalaisnaiset kokevat useammin parisuhdeväkivaltaa kuin peruskoulun käyneet naiset. Väkivalta ei ole vain syrjäytyneiden ongelma, sitä esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa. 

Tutkimuksen mukaan joka viides suomalainen nainen on kokenut parisuhteessaan väkivaltaa tai väkivallalla uhkailua. Korkeakoulututkinnon suorittaneista on väkivaltaa parisuhteen aikana kokenut 20 % naisista, peruskoulututkinnon tai sitä vähemmän koulutusta saaneista parisuhdeväkivaltaa ilmoittaa kokeneensa 15 %. Korkeakoulun käyneet naiset eivät koe parisuhdeväkivaltaa vähemmän kuin muut, heillä on jopa 50 % suurempi todennäköisyys joutua parisuhdeväkivallan uhriksi kuin niillä naisilla, joilla ei ole mitään koulutusta tai pelkkä peruskoulutausta.

Parisuhdeväkivalta pelkistetään liian usein syrjäytyneiden ongelmaksi. Virheellinen käsitys syntyy, kun poliisi tapaa hälytystehtävien kautta useammin heikommassa yhteiskunnallisessa asemassa olevia ihmisiä. Heillä ei ole muita keinoja ongelmiensa selvittämiseen kuin ilmoittaa poliisille.
Koulutetuilla ihmisillä puolestaan katsotaan olevan enemmän kontakteja, ystäviä ja vakituinen työpaikka, joiden kautta apua voi hakea. Näiden turvaverkostojen ansiosta heillä on muita suurempi valikoima selviytymiskeinoja käytettävissään.

www.kotirauhaa.fi on naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan vastainen kampanja Suomessa. Sen taustalla on Euroopan neuvoston suositus, jossa pyydettiin jokaista jäsenmaata kampanjoimaan asian puolesta.