Surulla olen kuunnellut uutisia lapsuusmaisemista, Kajaanista. Metsäjätti UPM teki tempun ja sulkee tehtaan Kajaanissa. N. 530 ihmistä jää työttömäksi, se merkitsee Kajaanissa n. 10 % nousua työttömien joukossa. Siellä on aika taas laulaa Nälkämaan laulua.

Jos 530 ihmistä jää työttömäksi se kertautuu pian kahteen tuhanteen. Perheille tulee eteen miettiminen, mistä leipä saadaan ja silloin voi tulla eteen myös muutto pois Kainuusta. Surullinen syksy on edessä, siellä on jo muutenkin ihmisten keski-ikä korkea ja jos nuoret muuttavat pois - harmaantuu koko kaupunki.

Eilisessä seminaarissa puhuttiinkin juuri ihmisten voimavaroista. Jos on entuudestaan ongelmia, sairautta, avioero yms - niin nyt tämä työttömyys voi katkaista jaksamisen. Toivottavasti pian saadaan tukitoimia Pohjolan raukoille rajoille. Olen huolissani kotikaupunkini selviämisestä, se mikä näyttää somalta paperilla tuntuu musertavalta, niistä jotka ovat vuosikymmeniä palvelleet tätä laitosta. Voimia ja jaksamista sinne... katsotaan mitä hallitus seuraavaksi saa aikaan.