sekä vammaisetuuslain mukaista hoitotukea saavilla helsinkiläisillä on ollut oikeus sosiaalipalvelujen tarpeen arviointiin. Tähän asti palvelu on kohdistunut iän perusteella yli 80-vuotiaisiin.
Tarpeen arvioinnilla halutaan varmistaa, että ikäihmiset saavat apua ajoissa. Samalla voidaan tarjota tietoa palveluista sekä opastusta niiden hakemiseen. Arvioinnin voi pyytää henkilö itse, hänen omaisensa tai muu tilanteen tunteva henkilö. Arviointi tehdään yleensä seitsemän arkipäivän kuluessa ja kiireellisissä tapauksissa viipymättä.

Tarpeen arvioinnissa selvitetään perusteellisesti asiakkaan toiveet palveluista, hänen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakykynsä, sosiaalinen verkostonsa sekä selviytymisensä nykyisissä asuinolosuhteissa. Mikäli todetaan, että asiakas tarvitsee tuekseen uusia palveluja, niiden hakemiseen ryhdytään välittömästi.
Palvelutarpeen arviointia voi kysyä oman asuinalueen vanhuspalvelujen sosiaali- ja lähityön yksiköstä puh. vaihde (09) 310 4011 tai terveyskeskuksen kotihoidosta puh. vaihde (09) 310 5015.

Pidetään huoli sukulaisista, ystävistä, tutuista ja kerrotaan heille tästä uudistuksesta.