Surullisia uutisia oli tänään taas lehdessä. Miksi nuoret tytöt halusivat pahoinpidellä ikäisiään, eikö heillä ollut mitään muuta tekemistä?

 

Missä nuoret viettävät iltapäivänsä? Kuka näkee jos nuorten välillä tulee riitoja?

Sivullisen nopea väliintulo esti vakavammat vammat viime perjantaina iltapäivällä sattuneessa pahoinpitelyssä Vuosaaressa. Tämä tyttöjengi on pysäytettävä ja heille on löydettävä apua. Toivottavasti myös vanhemmille menee viestiä ja tietoa. Nuorisolla täytyy olla iltapäivisin ja iltaisin kokoontumispaikkoja ja aikuisia tukenaan, heitä ei saa jättää yksin selviämään. Nuoria täytyy kuunnella ja nuorten täytyy saada purkaa pahaaoloaan. Jokaiselle nuorelle tulisi löytyä oma harrastus, johon voi purkaa energiaa ja taitojaan.

 

Kouluissa nuoret kohtaavat, siellä luodaan ystävyyssuhteita. Ystävyys, itsestä/toisesta huolehtiminen, toisen kunnioittaminen saisi olla oppiaineena jokaisessa koulussa.

Nuorena tehdyt ”rötökset” kulkevat mukana koko elämänajan ja se voi olla raskas taakka.

 

Olen ennenkin kirjoittanut Ateenan mallista, siellä toimii "Laukaan" koko kylä kasvattaa ajatus. Lapset ulkoilevat isolla porukalla iltaisin lähipihoilla, kaikeniköiset lapset ovat mukana ja aina joku vanhemmista seurailee, että kaikki on kunnossa. Samaan aikaan kuuluu kutsu syömään ja kaikki aikuiset ottavat vastuuta kaikista lapsista. Lapsista ja nuorista on pidettävä huoli.