Lomakoti Kotoranta on Nurmijärvellä, Sääksjärven rannalla, Kiljavan ammattiyhdistysopiston naapurina. Lomakoti Kotoranta on toiminut vuodesta 1947 lähtien. Vallilan sosiaalidemokraattiset naiset perustivat Kotorannan vähävaraisten työläisäitien ja heidän lapsiensa kesävirkistystä varten. Naisyhdistykset ja erityisesti työläisnaisten järjestöt ryhtyivät järjestämään kesälomia niille, joilla ei ollut edes oikeutta ja mahdollisuutta lomaan. Kotorannan tärkein tehtävä oli ja on loman tarjoaminen niille, joilla on kaikkein vaikeinta päästä lomalle. Kotorannan ensimmäiset lomailijat olivat työläisäitejä, mutta kävijäkunta on muuttunut kuten myös suomalainen yhteiskunta.

 

Nyt on Suomessa sellainen tilanne, että tuettuja lomia tarvitaan. Surullista, että monille Kotoranta ja sen historia on tuntematon. Hyvän työn tekivät Vallilan sosiaalidemokraattiset naiset, kiitos teille.

Tuetulle lomalle on mahdollisuus päästä sosiaalisin, taloudellisin tai terveydellisin perustein Raha-automaatti yhdistyksen tuella. Tuetulla lomalla asiakas maksaa lomasta omavastuuosuuden. Lisää tietoa löytyy netistä Lomakoti Kotoranta. Lomaviikolla Kotorannassa tarjotaan asiakkaalle majoitus, täysihoito sekä virkistävää lomaohjelmaa. Käy tutustumassa Lomakoti Kotorantaan, siellä on upeat puitteet ja hyvä tunnelma rentoutumiseen ja lomailuun!