Tiistaina 10.4.2007 on jälleen Luontoradio, Lähiradiossa taajuudella 100,3.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Luontoradio tulee tiistaisin klo 18 ja kestää puoli tuntia. Luontoradion teille tarjoaa tiistaisin LuDe eli Helsingin Luontodemarit. Olen toinen juontajista, juontajatoverini Leena Niinimaa on kyläilemässä ja toivon saavani Leenaa tuuraamaan lapsenlapseni 8v Francescan. Meidän täytyy kuunnella lapsia – miltä maailma näyttää lapsen silmin katsottuna? Kuuntele jos on mahdollisuus, mitä mieltä lapsi on ympäristöasioista jne.

Aiheena meillä on radiossa mm ympäristön roskaaminen. Lumien sulettua kinosten alta paljastuu yllätyksiä. Se on jokakeväinen riesa ja luontoon kuulumatonta roskaa lojuu joka puolella – on muovipusseja, mäkkärin käärepapereita ja ties mitä.

 

Rakennusvirasto järjestääkin perinteiset siivoustalkoot ja toimittaa talkooporukoille jätesäkkejä ja roskapihtejä ja hakee kerätyt jätteet pois. Voisiko siivous olla helpompaa. Tämä on konkreettista toimintaa ympäristön hyväksi!

 

Lisätietoa talkoista saat lehdistä ja täältä siellä lukee mm näin.

 

"Hyvä kasvaa kaupungissa - Pääkaupunkiseudun yhteiset siivoustalkoot 16. 4.- 20.5.2007
Pääkaupunkiseudun talkoita vietetään samanaikaisesti jo viidettä kertaa. Talkoot on tarkoitettu kaikille ympäristönsä viihtyvyydestä kiinnostuneille pääkaupunkiseudun asukkaille, jotka haluavat osoittaa välittämisensä myös teoin. Talkoisiin ilmoittautuminen alkaa koko pääkaupunkiseudulla 26. maaliskuuta." Viime kerralla talkoisiin osallistui n. 26 000 henkeä ja kaupunki säästää 100 000 euroja näillä siivoustalkoilla. Rahoillahan voisi istuttaa vaikka kukkia ja pensaita Helsinkiin.

 

Tulemme haastamaan Francescan kanssa teidät kaikki siivoustalkoisiin.

Kun on vietetty Pääsiäinen on aika ryhtyä talkoisiin. Siivotkaa yhdessä omia kotipihoja, puistoja. Kiinnostaako yhteistalkoot, voisimme siivota Hakaniemen rantoja, puistikoita jne.

Tämän haasteen teille heittää ensi tiistaina LuDe – eli luontodemarit!

Istutin krassin - ja auringonkukansiemenet tänään kotona ja odotan kukkaloistoa kesällä!

Mitkä ruusulajit kestävät parhaiten täällä pohjolassa? Ruusu on lempikukkani ja haluaisin oman pienen ruusutarhan! Irma