Syksy on tullut, lämpöä on vain 15 astetta, kesävaattet joutavat naftaliiniin. Lomat ovat monelta ohi ja tänään töihin on palannut suuri joukko työntekijöitä. Jos työtahti on kiireinen, on loma pian kaukainen muisto ja meno on taas yhtä hurjaa kuin ennen lomia.

 

Tuoreen tutkimuksen mukaan työstressistä kärsivien naisten riski sairastua migreeniin on yli 20 % suurempi kuin muiden työssäkäyvien naisten. Työterveyslaitoksen johtamaan tutkimukseen osallistuneista naisista noin kuudella prosentilla migreeni selittyi työstressillä. Tutkimuksessa selvitettiin migreeniä sairastavien kunta-alan työntekijöiden sairauspoissaoloja ja tekijöitä, jotka ennustavat migreeniin sairastumista. Migreenistä kärsivät olivat sairauslomalla noin 20 päivää vuodessa. Vastaava luku niillä, joilla ei ollut migreeniä, oli selvästi pienempi eli noin 15 päivää.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tutkimukseen osallistui yhteensä 27 000 kunta-alalla työskentelevää naista.

 

Millä eväillä työstressiä vähennetään? Hyvällä johtamisella, riittävillä resursseilla, kohtuullisella työmäärällä ja mahdollisuudella vaikuttaa työhönsä. Tässä vain muutamia ajatuksia!!

 

Riittävä palkka vähentää myös stressiä, kun ei tarvitse miettiä riittävätkö rahat arjesta selviytymiseen. Uutisissa on tänään kerrottu, että Akava hioo lakkokirvestä ja on valmis johtamaan joukkonsa lakkoon vuoden kuluttua. Viime kierrokselta jäi jotain hampaankoloon ja nyt opettajat ja lastentarhanopettajat ovat valmiita lakkoilemaan. Mielenkiintoiset taistelut tullaan vuoden kuluttua näkemään, sillä aivan varmasti kaikki toisetkin naisvaltaiset liitot ovat halukkaita taisteluun.

 

                    1793431.jpg

                                          Lomalla on ollut aikaa lukea ja ottaa rennosti:)