Vuoropuhelusta, mahdollisuudesta tulla kuulluksi, mahdollisuudesta osallistua, vaikuttaa ja saada palautetta - niistä on työhyvinvointi tehty ja se tuo tullessaan  motivaatiota ja innostusta työhön. Riittävä palkka ei ole myöskään pahitteeksi. Johdon tuki on tärkeää, tiedonkulku johdon ja kentän välillä täytyy turvata. Jokaisen osaamista tulee hyödyntää, yhteistyöllä syntyy paras tulos. Työnsuunnittelu ja aikatauluttaminen on tärkeää, allakkaan on raivattava aikaa myös ajattelulle ja hengittämiselle. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi takaavat toiminnan laadun ja vaikuttavuuden. Määräaikaisen työntekijän työsuhde on vakinaistettava, kun työ on pysyväisluonteista. Myös nuorilla naisilla täytyy olla mahdollisuus suunnitella tulevaisuuttaan ilman paineita. Päivähoidon varahenkilöjärjestelmää on kehitettävä, tarvitaan vakinaisia varahenkilöitä. Lapsille pysyvät ihmissuhteet ovat tärkeät, tutut aikuiset tuovat turvallisuuden. Henkilöstön on silloin mahdollisuus keskittyä perustehtäväänsä eikä heidän tarvitse perehdyttää aina uusia työntekijöitä talon tavoille.

 

Henkilöstöllä täytyy olla mahdollisuus ammattitaidon ylläpitämiseen, onnistuneiden kokemusten jakamiseen, koulutukseen ja työn kehittämiseen. Päivähoitoon tarvitaan myös laatumittarit, kustannustehokkuutta mittaavien mittareiden rinnalle. Laadukkaat julkiset hyvinvointipalvelut ovat lasten etu ja ne on taattava kaikille helsinkiläisille perheille. Eri hallintokuntien yhteistyöllä, yhteisillä neuvotteluilla ja sopimuksilla varmistetaan varhainen tuki lapsille ja perheille, palvelut ja hoitoonohjaus tarjotaan oikealla hetkellä eikä tuhlata aikaa. Työn hyvät tulokset tuovat voimaa, iloa ja jaksamista.