Lapsella on oma leikkimaailmansa kotona, siellä apuna leikeissä ovat läheiset – äiti, isä, sisarukset, ystävät ja sukulaiset. Lapsi kaipaa ympärilleen aikuisia /ystäviä ja varsinkin sellaisia, joilla on aikaa ja halua keskittyä leikkimään. Eniten lapsi tarvitsee rakkautta ja rajoja.

 

Aikuinen on leikin mahdollistaja ja jopa sallija. Kodista löytyy mukavia paikkoja ja tavaroita ryydittämään leikkiä. Lapset rakastavat roolileikkejä ja nämä leikit ovat lapsen monipuolisen kehityksen kannalta tärkeimpiä leikkejä. Roolileikeissä lapsi käyttää mielikuvitustaan ja luovuuttaan. Tiedän, että pienet tytöt rakastavat äidin vanhoja vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja. On mukavaa leikkiä hienoa rouvaa. Leikkiessä lapsi oppii asioita ja päiväkodissa lapsella on mahdollisuus oppia leikin avulla myös kouluvalmiuksia.

Tutkimuksen mukaan osa esikoululaisista on sitä mieltä, että leikkiä ei ole tarpeeksi ja opetus esikoulussa on liian koulumaista. Annetaan lasten olla lapsia ja leikkiä - viikonloppuna sille on myös aikaa.

 

         917917.jpg

 

Eilisen sateen jälkeen kuvasin auringossa kukkivan kauniin syksyisen syyshortensian.

Leppoisaa viikonloppua lapsille ja lapsenmielisille – iloa ja onnea kaikille! Irma