Säästin vaalien aikaisia lehtiä ja tässä on Iltalehdessä olleet hallituspuolueiden lupaukset! Hallituksessa mukana olevat puolueet lupasivat mm nostaa sairaanhoitajien palkkoja 500 eurolla kuukaudessa. Todella huimia lupauksia - aika näyttää mitä saadaan.

Keskusta: "Vanhustenhoitoon saadaan työvoimaa vain, jos alan työntekijät voivat työpaikassaan hyvin, tuntevat saavansa arvostusta työssään ja palkkaus on työn vaativuutta edelyttävällä tasolla."

Kokoomus: "Kokoomus on esittänyt, että seuraavaan tupoon tulisi tasa-arvotupo, jonka yhteydessä koulutettujen ja naisvaltaisten alojen palkkoihin tehdään tuntuva korotus. Vanhusten hoitamisesta ei saa maksaa pienempää palkkaa kuin paperikoneen pyörittämisestä."

Vihreät: "Hoitajapulaan auttaa työolojen kehittämien ja palkkojen korottaminen."

RKP: "Naisvaltaisen hoitoalan palkkoja on korotettava. Palkkojen nostaminen on edellytys sille, että nuoret hakeutuvat hoitoalalle ja että hoitohenkilökuntaa on saatavilla myös tulevaisuudessa."

Hyvältä kuullostaa, myös työolosuhteet vaikuttavat viihtyvyyteen! Monissa sairaaloissa ja vanhainkodeissa on jo nyt huutava pula ammattitaitoisista hoitajista - eli hyviä päätöksiä tarvitaan - kiitos. Irma

ps. Tänään klo 18-18.30 kerron LuDe-radiossa (Lähiradio 100,3) omasta pienestä puutarhastani!!