Demareille on valittu uusi puheenjohtaja – nyt alkoi Jutan aikakausi. Onnea Jutta Urpilainen!

Linjapuheessaan hän otti kantaa tärkeisiin asioihin, mieleeni niistä jäivät mm työllisyysasiat, köyhyys, ihmisten mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä. Lisäksi SDP – johtavana tulevaisuuspuolueena - ryhtyy rakentamaan uutta hyvinvointi- Suomea, uutta sivistys- Suomea ja uutta ympäristö- Suomea. Hyviä ja kannatettavia haasteita ja näihin talkoisiin tarvitaan kaikki, myös toiset poliittiset ryhmät.  

 

Luulisi olevan kaikille selvää, että parasta sosiaalipolitiikkaa on nostaa työllisyysastetta, perheiden hyvinvointi syntyy työstä ja toimeentulosta. Kaikilla ei ole mahdollisuutta elättää itseään työllä ja silloin perhe elää köyhyydessä. Lapsille ja nuorille köyhyys on tuhoisaa, se voi johtaa syrjäytymiseen jo siitäkin syystä, ettei ole mahdollisuuksia opiskeluun tai harrastuksiin.

 

Työ on avain moneen – omaan kotiin, turvalliseen elämään ja mahdollisuuteen vaikuttaa itse omaan elämäänsä. Ihmisarvoista elämää on se, kun on mahdollisuus ottaa itse vastuuta elämästään. Koulutuksella täytyy tukea lahjakkuutta, samalla on pidettävä huoli heikommista – jokaisella on oikeus kokea onnistumisen tunteita. Kouluverkosta putoamista täytyy estää kaikin voimin, olisiko siihen apuna pienempi ryhmä? Tässä on mahdollisuus laskea euroja, mitä säästöjä saadaan, kun ei ole koulupudokkaita?

Kuntavaalit ovat syksyllä, kunnassa päätetään kansalaisia koskevista peruspalveluista. Valtuustoon täytyy valita ihmisiä, jotka tuntevat arjen ongelmat ja haluavat ajaa kaikkien ihmisten asioita!! Olen yksi ehdokkaista.

 

                  1625496.jpg

Tämä suloinen kuva sopii hyvin tämän kirjoitukseen. Otin kuvan tästä pesueesta matkalla Harakan saareen! On siinä emolla hommaa, että pitää koossa poikasensa.