Miksi tämä asia nuijitaan läpi, vaikka ei tiedetä mitä vaikutuksia sillä on ihmisten elämään? Palvelusetelijärjestelmä tulee takuuvarmasti käytännössä lisäämään terveyseroja pieni- ja hyvätuloisten välillä. Hyvinvointi heikkenee, kun julkisen terveydenhuollon palveluihin tarvittavat rahat kannetaan yksityissektorille. Terveydenhuolto on kriisissä jo nyt ja mitä nämä palvelusetelit saavat aikaan?

Erityisen ongelmallista on kuntien välisen epätasa-arvon lisääntyminen etenkin nykyisessä taloustilanteessa. Suurissa kaupungeissa palveluntuottajia löytyy vielä riittävästi tehokkaaseen kilpailuttamiseen, mutta pienillä paikkakunnilla ei tällaista mahdollisuutta ole. Järjestelmä tulee myös siirtämään kustannuksia sekä erikoissairaanhoidon puolelle että Kelalle. Yksilöiden kokonaisvaltainen hoito ja kuntalaisten terveysseuranta tulee mahdottomaksi, kun palvelujen haku pirstaloituu. Kuka valvoo kuntien toimia ja kuka neuvoo potilaita?

Onko köyhillä mahdollisuus valita? Käytännössä hyväosaisten valinnanmahdollisuudet kasvavat, mutta köyhien terveys huononee. Pienituloisilla ei ole samoja mahdollisuuksia saada hyviä palveluja kuin hyvätuloisilla.
Onko palveluseteli suoraa yritystukea yksityissektorille ja onko tavoitteena terveyspuolen yksityistäminen?  Julkinen terveydenhuolto rapautuu, kun rahat suunnataan yksityiselle puolelle. Tämä lisää myös lääkärien virtaa yksityissektorille.
Terveyserojen ja eriarvoisuuden kasvu tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Veronmaksajien setelit on laitettava tasa-arvoiseen hyvinvoinnin kasvuun ja kehittämiseen.