Tänään oli uutinen netissä, että Helsinki ei halua vuokra-asuntoihin vain asumistuen saajia. Kaupunki pitää vahingollisena pyrkimyksiä uudistaa asumistukea siten, että asumistukea ja muita sosiaalietuuksia saavilla olisi etusija valtion tuella rakennettuihin vuokra-asuntoihin. Helsingin kaupungin mukaan tällainen asukasvalinta johtaisi vahingolliseen alueelliseen erilaistumiseen, aiheuttaisi slummiutumista ja vaarantaisi yhteiskuntarauhaa. Helsingin kannan ovat esittäneet apulaiskaupungin-johtajat Paula Kokkonen ja Hannu Penttilä Sosiaaliturvan uudistamis-komitealle.

Viisasta on, että Helsinki haluaa edistää kotikaupunkimme kehittymistä sosiaalisesti tasapainoiseksi, asumistuen saajia ei saa keskittää vain kaupungin vuokra-asuntoihin. Kaupungin täytyy huolehtia, että jokainen kaupunginosa on viihtyisä ja turvallinen. Asuinalueet eivät saa eriytyä niin, että tiettyjen alueiden asukasrakenne painottuisi köyhiin ja slummiutuminen saisi jalansijaa. Näin on käynyt esim. Kööpenhaminassa ja se ei näyttänyt hyvälle. 

Asumistuen saajien priorisointi edistäisi myös tiettyjen alueiden painottumista entistä enemmän maahanmuuttajavaltaisiksi, jolloin niille on vaikea saada kantaväestöön kuuluvia työssäkäyviä asukkaita, kerrotaan kaupunginjohtajien kirjeessä. Helsingissä vuokra-asuntoihin jonottaa tällä hetkellä noin 19000 perhettä ja arvion mukaan noin 20 % niistä saa asumistukea. Näin
ollen etuoikeutettuja hakijoita olisi 3800.

Hyvä, että ylintä johtoa kiinnostaa kaupunkimme kehitys, luin uutisen ilolla.