Tänään minulla oli ilo päästä mukaan Haruspuistoon juhlimaan Pienperheyhdistyksen pian nelikymenvuotista taivalta. Lisää tietoa Pienperheyhdistyksestä löytyy täältä.

Pienperheyhdistyksen ovat perustaneet Helsingin ensi kodissa asuneet yksinhuoltajaäidit v. 1968. Yhdistys on toiminut kymmenisen vuotta innokkaiden ja vapaaehtoisten äitien järjestäessä kerhotoimintaa ja retkiä perheille. Ensimmäisenä puheenjohtajana on toiminut Rakel Lehtokoski.


Jäsenperheille tarjottava toiminta on nykyään monipuolista ja toiminnan tavoitteena on alkuajoista lähtien ollut perheiden sosiaalisten verkostojen vahvistuminen. Yksinhuoltajavanhemmilla on mahdollisuus tavata toisiaan vertaisryhmissä, vaihtaa kokemuksia ja saada tukea toisiltaan. Lapsistakin on mukavaa keskustella toisen aikuisen kanssa ja näin voi saada apua ja tukea lasten kasvatukseen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Haruspuistossa oli muumeja, yhteisleikkejä, soitinpaja, jossa lapset askartelivat itselleen soittimet. Juhlan musiikista vastasi Purkkiorja – orkesteri. Bändin soittimet oli tehty kierrätysmateriaalista. Hauskaa oli ja voitin arpajaisissa melkein jokaisella arvalla. Sain myös pussillisen omenoita ja niistä leivon ihanan piirakan huomenna. Täytyy välillä hemmotella kotiväkeä ja myös itseä.