Viime päivinä on puhuttu lihavuudesta, liikunnasta, terveellisestä ruokailusta yms.

Lapset kannattaa riistää television ja tietokoneen vierestä liikkumaan ja ulkoilemaan. Hyvät ja terveelliset elintavat kannattaa opettaa jo lapsena, ne ennustavat nuoruuden, aikuisuuden ja vanhuuden elämäntapaa. On kuin laittaisi rahaa pankkiin, kun eletään tervettä elämää.

 

Kouluissa ja päiväkodeissa kannattaa ehdottomasti lisätä liikuntaa. Suomalaisten lasten sanotaan lihoneen viime vuosina kiihtyvällä vauhdilla, kohtuullinen liikunta on terveellistä painonhallintaa. Ylipainoiset lapset ovat alttiita omaksumaan liikunnallisesti passiivisen elämäntavan, sellaisen jossa heikko kunto ei näy. Surullisen usein ylipainoinen lapsi joutuu myös kiusaamisen kohteeksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Harmi, että lasten harrastuksilla rahastetaan ja harjoitteluajat ovat iltamyöhään tai aamulla kukonlaulun aikaan. Myös tämän asian korjaamisella on vaikutusta liikuntamahdollisuuksiin ja lasten tasavertaiseen mahdollisuuteen harrastaa tanssia, luistelua, uintia, jääkiekkoa, koripalloa, lentopalloa yms.

Eli please halvemmat hinnat, että kaikilla lapsilla – perheen tuloista riippumatta – on mahdollisuus harrastaa ja liikkua. Irma