Nuukuusviikko alkaa huomenna, aiheena on kotitalouksien kulutuksen keventäminen. Sitä olen miettinyt jo ennakkoon ja monella tuo aihe on mielessä joka päivä.  Nuukuusviikkoa, jokakeväistä luonnonvarojen säästämisen teemaviikkoa, vietetään 14.-20.4.2008. Teemana on kotitalouksien luonnonvarojen kulutus. Viikon slogan on "Nuukuusviikko - kepeää elämää". <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Teema pohjautuu Suomen luonnonsuojeluliiton tutkimushankkeeseen, jossa on selvitetty kotitalouksien luonnonvarojen kulutusta. Keskivertosuomalaisen ekologinen selkäreppu eli kiinteiden luonnonvarojen kulutus on vuodessa 40 000 kiloa. Mistä minun selkäreppuni koostuu, miten voin sitä keventää, sitä mietin tulevalla Nuukuusviikolla täällä Punaruusut blogissani.

 

Luonnonvarojen kulutuksesta suurin osa tulee asumisesta, liikenteestä, elintarvikkeista sekä matkailusta. Kodin tavaroilla ja vapaa-ajan harrasteilla on myös oma osansa repun sisällöstä. Ekologiseen selkäreppuun päätyvät kaikki ne luonnonvarat, jotka kuluvat tuotteiden ja palveluiden valmistamisessa jossain päin maailmaa. Nuukuusviikolla tutkitaan omaa selkäreppua ja katsotaan, kuinka sen saisi kevyemmäksi ja samalla elämän kepeämmäksi.

Kotitalouksien luonnonvarojen kulutusta mietitään Nuukuusviikolla joka päivä eri näkökulmasta.

 

Joillakin on valitettavasti nuukuusviikot, vuodet , aina. Köyhyys on huolestuttavasti liisääntynyt ja lisääntyy tällä menolla. Hyvin toimeentulevilla taitaa olla ne kaikkein raskaimmat reput! Tervetuloa siis talkoisiin.

 

                   1459621.jpg

Tämä surkimus tuli aamulla syömään talviota pihalle. Turkista näkyy, että öinen myrsky on riepotellut rusakkoakin. Kyllä minäkin heräsin tuohon mekkalaan, vettä tuli kuin saavista kaataen.