Lastensuojelussa on huutava pula pätevistä työntekijöistä, ennaltaehkäisevään työhön ei ole aikaa. Apu lapsiperheille tulee liian myöhään ja huostaanotot lisääntyvät. Päivähoidossa on pulaa henkilökunnasta, jatkuvasti vaihtuva henkilöstö ei takaa laadukasta työtä ja on raskasta lapsille. Helsingin päivähoidon työterveydenhuolto on ruuhkautunut ja aikoja joutuu odottamaan kuukausia. Terveydenhoidossa on pulaa ammattilaisista ja usein henkilöstö tekee lisätöitä, jotta hommat hoituvat.

 

Ei kuullosta hyvältä ja lista palveluiden ontumisesta ei lopu tähän. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Vanhuksille on ehdottomasti saatava oma asiamies, liian moni vanhus kituuttaa olemattomilla rahoilla ja syö yksipuolista ruokaa. Kuka kertoisi vanhuksille esim. Kelan palveluista, niistä ei tiedetä ja ne ovat jääneet usein hakematta. Vanhuksilla tulisi olla subjektiivinen oikeus hoivaan ja hoitoon.

Vaikeavammaiset odottavat milloin tehdään päätös, että he olisivat oikeutettuja saamaan henkilökohtaisen avustajan. Se takaisi heille pienen mahdollisuuden normaalimpaan elämään.

 

Hyvinvointierojen kasvu huolestuttaa. Suomi ei ole köyhä maa ja silti väestöryhmien hyvinvointierot eivät ole hävinneet? Erityisen surullista on se, että lapset ja vanhukset kärsivät tästä. Nyt olisi kreivin aika laittaa asiat kuntoon. Edullisemmat asunnot ja kunnon palkka houkuttelevat päteviä ammattilaisia. Henkilökunnasta on pidettävä huoli, jotta he jaksavat tehdä työtään. Viisaita päätöksiä toivoo Irma

 

                     1207495.jpg

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa! Näin se on, otetaan lapset mukaan ruuanlaittoon.