Tässä vanhoja Juhannustaikoja - oletko kokeillut tai meinaatko kokeilla tänä Juhannuksen? Muistan, että nuoruudessa me kyllä keräiltiin kukkia?!  Juhannuksena käytiin myös lavatansseissa ja se oli hauskaa! Saunavasta heitettiin olan yli ja katsottiin mistä suunnasta sulhanen saapuu?

Juhannusyönä neitosen pitää mennä kieriskelemään ilman rihman kiertämää mielitiettynsä pellolle. Jos yökasteinen pelto ei houkuttele, voi juoksennella yhdeksää ojaa pitkin ja kiertää pellon kolmesti. Miksi juuri pellon? Kun ihastus söi syksyllä leipää, joka oli tehty sen pellon viljasta, jossa neito oli tehnyt taikojaan, leimahti syöjän lempi neitoa kohtaan

Juhannusiltana asetetaan pään alle yöksi useita kukkia, ja kullekin kukalle nimetään joku poika. Kenen kukkanen on virkein aamulla, se on se tuleva sulhanen.

Juhannusiltana nukkumaan mennessä käännettiin vasemman jalan sukka nurin, ja sen kantapäähän pantiin viiden pennin raha. Sukka vedettiin unessa vasempaan jalkaan. Sen jälkeen ei saanut enää mitään puhua. Unessa näki tulevan sulhasensa.
Hyvää Juhannusta t. Irma Marttila