Naisen elämä ei aina ole helppoa, minkälaista on lasten ja äidin elämä jos mies ei päästä kodista ulos? Eilen tv:ssä oli järkyttävä thai-naisista kertova ohjelma, elämä uudessa kulttuurissa, väkivaltaisessa avioliitossa on karmea kohtalo. Kun kieli, kulttuuri ja maa on vieras, mies voi pelotella lastenhuoltajuuden menettämisellä ja avioerolla. Turvakoti on tuntematon käsite ja virkamiehet eivät aina auta avioliitto-ongelmissa.

Työssäni kerron perheille tarkoitetuista tukitoimista päiväkotien henkilöstölle, heillä on hyvä mahdollisuus välittää tietoa esim. naisille. Tänään olin yhden päiväkodin kehittämispäivässä puhumassa ja siellä kerroin, mistä väkivaltaisessa suhteessa elävät naiset ja miehet voivat hakea apua. Nettiturvakodista on paljon hytyä uhrille ja tekijälle, lapselle ja aikuiselle.

Entäs sitten uutinen Itävallasta, isä on pitänyt tytärtään 24 vuotta vangittuna oman kodin kellarissa. Tuntuu todella oudolta koko kuvio, eikö kukaan huomannut tai nähnyt mitään. Eikö kellään muulla kuin isällä ollut asiaa kellariin. Jonkun on täytynyt tietää asiasta, kulisseja on pidetty pystyssä. Jos nuori nainen katoaa, kylläkai etsintöjä jatketaan vuosia. Elämä vangittuna kellarissa 24 vuotta - jättää ikuiset jäljet sekä lapsiin että äitiin. Ei ihme, että koko kylä on sekaisin.