22.11. klo 18- 20 Merja Laitinen: Häväistyt ruumiit, rikotut mielet
Tilaisuus on Naisjärjestöjen Keskusliitossa, Mannerheimintie 40 A 17, 2. krs. Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen:
[email protected] viimeistään tänään.
*Merja Laitinen* tarkastelee perheen sisäistä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä uhrin näkökulmasta. Hän on halunnut rikkoa tutkimuksellaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää vaikenemista ja yksinkertaistavia käsityksiä, jotka vaikeuttavat tämän yksityisen alueelle sijoittuvan sosiaalisen ongelman hahmottamista. Koska seksuaalinen hyväksikäyttö on piilossa läheissuhteissa, siitä ei puhuta tapahtumaympäristössään. Liian usein se on sivuutettu myös julkisuudessa, ammattilaiskeskusteluissa sekä tutkimuksessa, Laitinen toteaa.
Tutkimuksen mukaan koti määrittyy yhteiskuntamme peruspilariksi hyvyyden ja turvan pesäpaikkana, joten onkin vaikeaa tunnistaa pahuutta, joka sijoittuu kulttuurisesti hyväksi määriteltyyn.
On vastenmielistä liittää kotiin negatiivisia tunteita, häpeää ja syyllisyyttä, sekä toimintaa, joka on määriteltävissä juridisesti, eettisesti ja moraalisesti vääräksi. Helpompi on sijoittaa se muualle, virtuaalisiin ympäristöihin (Internetiin), maantieteellisesti kauas (lapsiseksiturismi Aasiassa) ja poikkeaviin henkilöihin (pedofiileihin), Laitinen sanoo.

Tutkimuksen mukaan on selvää, että uhrit tarvitsevat jossain elämänvaiheessaan tukea ja apua selvitäkseen kokemastaan väkivallasta. Hyvä, että tämä seminaari järjestetään, aiheesta ei koskaan puhuta liikaa! Irma

                     1074167.jpg

Tämä kuva on Tallinnan Matkamajasta - ihania pikkuisia ikkunoita!