Viikonloppu on pian ohi, sauna on lämpenemässä ja lauteille kiipeän pian lämmittelemään. Tänään pilkahti aurinkokin, kurkku on pikkuisen käheä ja lämpöä kaipaan...

Lauantaina olin parissa kokouksessa, ne olivat onneksi samassa talossa, Paasitornissa. Päivä onnistui yli odotusten, minut valittiin demarinaisten liittohallitukseen ja Stadin demarien piirihallitukseen - vieläpä tosi hyvällä äänimäärällä. Nöyrä kiitos kaikille minua äänestäneille. 

Tässä ajatuksiani julkilausumaa varten....  

Valtion toimet ovat kuristaneet kuntien talouden äärimmäisen tiukaksi, leikkaukset koskettavat ensimmäisenä mielenterveyspotilaita, lapsia, vanhuksia jne  

Edellisestä lamasta on vajaa kaksikymmentä vuotta ja edelleen korjataan sen aiheuttamia vaurioita. Lamanuhrit, uusi sukupolvi, lapset, nuoret ja sairaat ihmiset joutuvat maksumieheksi.

Työttömiä on 74.000 enemmän kuin vuosi sitten. Uudenmaan nuorisotyöttömyys on noussut yli 100 % ja tukitoimien määrä on pysynyt lähes ennallaan. Ruokajono pitenee, viime vuonna elintarvikkeita haettiin yli 120 000 kertaa, se on enemmän kuin koskaan aiemmin. Missä on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta. Perheen vähävaraisuus vaikuttaa lapsen mahdollisuuksiin osallistua harrastuksiin ja muihin toimintoihin. Lapsen jääminen harrastus- ja kulutusmahdollisuuksien ulkopuolelle aiheuttaa osattomuuden ja ulkopuolisuuden kokemuksia, häpeää ja vaikuttaa kielteisesti mielenterveyteen. Lasten ja nuorten köyhyys tulee kalliiksi niin inhimillisesti kuin taloudellisesti koko yhteiskunnan tasolla.

Vaikeuksissa olevista ihmisistä on pidettävä nykyistä parempi huoli. Palvelujärjestelmää on kehitettävä vastaamaan kasautuviin hyvinvoinnin pulmiin ja kynnystä avun saamiseen on madallettava. Julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava tulevaisuudessakin.

Jokaisen sopimusvaltion, myös Suomen, on raportoitava YK:n lapsen oikeuksien komitealle viiden vuoden välein niistä toimenpiteistä, joilla lapsen oikeuksien yleissopimuksessa turvattuja oikeuksia on pantu täytäntöön.

"Lapsen oikeus nauttia parhaasta mahdollisesta terveydentilasta sekä sairauksien hoitamiseen ja kuntoutukseen tarkoitetuista palveluista sekä erityiset toimet lasten terveyspalveluiden turvaamiseksi” (24 artikla) Miten toteutuvat lasten oikeudet Helsingissä?